Floor Particuliere Thuiszorg

Haptonomie is….welkom!

In de eerste plaats is haptonomie een warm welkom! In de ruimte waar we elkaar ontmoeten,maar vooral bij jezelf!
Omdat haptonomie voor veel mensen nog een onbekend fenomeen is, is het zinvol om hierover iets te vertellen. Daarom een korte kennismaking aan de hand van een aantal aspecten van de haptonomische begeleiding.

Haptonomie doet een beroep op het activeren van je innerlijk, je gevoel, het is een ontdekkingsreis naar jezelf. Trefwoorden daarbij zijn: acceptatie, zelf ontdekken, voelend begrijpen, in contact komen met jezelf, waarderen, eigenheid, het einde van een cultuur van gewoonten van aanpassingen.
De haptonomisch begeleider is geoefend in het bevorderen van die ‘zelf-voelzaamheid’ waarbij juist geen beroep gedaan wordt op rationele activiteit. De ratio heeft het al druk genoeg, het is tijd om je gevoel aan te spreken bij het maken van keuzes voor een gezonder en stabieler leven.

“Dat klinkt nogal zweverig…”

Ik leg het je graag uit en misschien heb je even tijd nodig om het te ervaren. En daar ligt voor jou en mij een uitdaging, want die ervaring kan ik niet oproepen. Ik kan je alleen helpen een stapje dichter bij je innerlijke sensoren te komen. Als je dat gaat ervaren, begint er een nieuwe stroom van ontdekkingen en mogelijkheden op gang te komen. Je komt thuis bij je zelf, je kunt betere afwegingen maken, je staat sterker in het leven.

Lees verder:

Haptonomie is...